måndag 25 augusti 2014

Loppi event - Höststart!

Igår var jag på Loppis senaste event, Höststart! Det var ett event med fokus på förskola, vilket lillebror sannolikt snart (dvs inom ett halvår eller så) ska börja på, vi har inte helt bestämt oss. Vi är ju mitt inne i flytt, byte av stad, jobb osv, så vi tar en sak i taget.

Hur som helst, eventet var på Clarion Sign, inne vid Norra Bantorget, de lyckades fånga mitt hjärta direkt då de mötte upp oss alla med varsin ask praliner. Alla som känner mig vet att choklad är vägen till mitt hjärta. ;)



Därefter fick vi varsin wrap med dryck. Jag valde en vegetarisk som det var grillade grönsaker och fetaost i, mycket smarrig vill jag lova. Jag försöker välja vegetariskt närhelst det går, både för kroppen, knoppen och miljön.


Mums


Sedan följde en presentation, led av Alcazarstjärnan Lina Hedlund, av flera företag och deras nyheter. Däribland var Tallink Silja som nyligen renoverat en av deras båtar, som då inte såg helt otrevlig ut att åka. Mumintrollet var på besök också, vi passade såklart på att ge honom en kram!

Mys med Mumin


En annan aktör på plats var Mathem som levererar matvaror hem till kunder. Vi har använt oss av dem tidigare och varit mycket nöjda. Vid eventet berättade de hur de jobbade och jag som själv har jobbat på ett företag (i min ungdom ;)) som arbetar med hemleverans till dörren insåg återigen miljövinsten med att 30 bilar levererar till kunder i hela Stockholm istället för alla privatpersoner som ska åka och handla enskilt. Det gillar jag!



Vi fick också se en modevisning med kläder från Me&I, Geggamoja, The Flagship Company, Reima, Barnskospecialisten och Ullmax. Både Me&I och Geggamoja är företag som arbetar mycket med ekologiska kläder. Har inte så mycket erfarenhet av Me&I men ska snart på ett homeparty hos en släkting så jag kommer få se mer där. Geggamoja är vi väl bekanta med, underbart märke med GOTS-certifierade kläder som håller länge! Hos Ullmax diskuterade vi fårens förhållanden och om huruvida det var ekologisk ull eller inte. Att deras produkter kom från lyckliga får var säkert, till och med från fårfarmor fick jag veta, skönt att alla generationer finns, det bådar gott för populationerna.

Modevisning


Efter presentationerna var det dags för mingel, och det första jag möter i foajen är godis från Goody Good stuff! Godis utan en massa skräp i, Lövely!

Hur som helst, när jag lyckats slita mig därifrån gick jag till Barnskospecialisten och ordade lite. Jag älskar ju Kavats skor men har dessvärre inte lyckats hitta deras ekologiska läragåskor i rätt storlek och säljaren berättade för mig att det har varit en strykande åtgång på dem, därav har de varit svåra att hitta i butikerna. Det är ju förstås bra. Lillebror har fått Kavats vanliga läragåskor nu. Men inser att det snart är dags att köpa vinterkängor. Det går bra nu ;)

Han kommer gå långt i dessa ;)


Mitt i allt mingel fanns även en Ninjaturtle, behöver jag säga att jag blev lycklig? Vi mötte honom redan vid ingången - där han fick posera med oss, bild på detta kommer eventuellt senare (spänningen är olidlig, eller hur!?). Han representerade TV4 play, där de nu lanserar ett flertal nya program. Väl i deras monter fanns det även cupcakes, de vet hur de ska charma oss. Mums!

Ser ni Ninjaturtlen som står och lurar när Zillah och Totte gör sitt framträdande under presentationen?
Turtle!!


I mingelhörnan fanns även duktiga Anitha Shulman och Terese Alvén som lanserade sina nya böcker, Anitha om 5:2-dieten och Terese om att träna tillsammans med familjen. Det märks att det är höst, nu ska semesterkilona bort och rutinerna ska in. :)

På väg ut från eventet fick vi varsin välfylld goodiebag med massa skojigheter och en kort pratstund med en av arrangörerna. Trevligt!

Välfylld goodiebag

Arrangören Charlotta med Lina Hedlund


Efter det trevliga eventet var slut landade vi i hotellets bar med en varsin dryck i handen, jag valde ett glas mousserande, av biodynamiskt odlade druvor såklart. Bartendern hade koll! Mannen och lillebror anslöt och först sov de små så sött, sen blev det drag!

All in all, en superhärlig dag där både kropp och själ fick ladda. Och, för att återkoppla till förra inlägget, storebror log nog från himlen under dagen. Det är som att du vandrar med oss, hand i hand, varje dag. Ett fint citat jag såg i sommar när det var som tuffast kring din födelsedag är "Everywhere I am, there you will be" gäller för evigt. Du är så saknad.


Rosé, mousserande och en grym alkoholfri drink

Trötta barn

Efter en kort sovstund blev det röj igen, älskade solstråle!

Är du nyfiken på Loppi, eller kanske till och med vill kamma hem en förskolepåse till just din knodd, helt gratis, gå in på www.loppi.se och läs mer.

Grymt fint motiv på den nya kassen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar