tisdag 5 augusti 2014

I semesterns lugna vrå

Nu har snart vår första semester med älskade lillebror över. Den har varit innehållsrik, minst sagt. Den inleddes med storebrors födelsedag och försäljningen av vårt hus, besök på typ alla djurparker i landet ;) och därefter har vi farit landet runt och hälsat på släkt och vänner. Sista veckan var vi själva och då åkte vi runt i södra Sverige, med Öland som inledning.

Hur som helst är det svårt att sammanfatta åtta (!) veckors semester, så det ska jag inte ens försöka göra.
Ett par korta reflektioner.

  • B älskar att bada (yey för mamman som också älskar det), han tog sitt första dopp i havet, både i Mälaren och i Kattegatt.


  • Vi äter oss igenom våra resor. Så nu blir det "slanka linan" så kroppen och själen får komma ikapp aningens.Fast ofta är det så att bra mat är mer hälsosam än annan mat "på vägen" så det är nog mest en känsla.



I detta fall verkade de flesta restauranger vi hamnade på vara White Guide rekommenderade, där den första var på Solberga gård på Öland. Så gott att man blir knasig. Bilden gör inte maten rättvisa men ett tappert försök i alla fall. Den restaurangen var även KRAV-certifierad så plus i kanten för det med.









Här är vi på en restaurang som ligger i Varbergs fästning. Massa god mat här med. B fick toppservice han med. Även om han ser lite väl bekymrad ut ;)




















  • Slutligen: För att orka vara stark måste man få vara ledsen, rädd och arg, liksom glad och lycklig. Låta saker och ting få ta tid. Och som jag hört från en god vän en gång i tiden, lev och låt leva. Ett mycket viktigt ordspråk som jag försöker lära in. Aldrig sluta lära.


Fina blommor vid minneslunden på O:s födelsedag. Älskade unge. Du är så älskad och saknad. Varje dag, varje sekund.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar